پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/06/23

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج طی یادداشتی برای حفظ سلامتی، پزشکان و متخصصین طب سنتی ایرانی، بایدها و نبایدهایی را در رابطه با فصل زمستان با توجه به مزاج افراد ترسیم نمود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر کیان دهراب پور گفت: اگر مزاج شما سرد و یا رو به سردی است، باید در مصرف خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های دارای طبیعت سرد احتیاط کنید، مثل؛ ترشی‌جات، سرکه، آبغوره، میوه ها و سبزیجات سرد نظیر خیار، گوجه فرنگی، لیموترش، کدو، انارترش و لبنیاتی نظیر ماست و دوغ.


وی افزود: اگر مزاج شما خشک باشد، باید خیلی مراقب باشید و در فصول سرد و بخصوص در پاییز از خوراکی‌ های دارای طبیعت خشک مثل قهوه، غذاهای تند و تیز، بادمجان، عدس و ادویه جاتی نظیر فلفل، زنجبیل، دارچین و آویشن اجتناب کنید.


رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ادامه داد: اگر مزاج گرم دارید، در فصل‌های سرد محدودیت‌های بالا برای شما کمتر است.

وی اذعان داشت: یکی از مسائل مهم در فصل زمستان اجتناب از هوای سرد است؛ این توصیه برای افرادی که مزاج سرد یا مزاج خشکی دارند، جدی‌تر می شود. پس سعی کنید در هوای سرد، لباس های گرم با الیاف طبیعی مثل پشم و پنبه به تن داشته باشید.

دکتر دهراب پور گفت: برای شهرنشین‌ها، آلودگی هوا یک معضل است که متاسفانه در فصول سرد با پدیده «وارونگی» بدتر هم می شود. اگر می‌خواهید در فضای آزاد پیاده روی یا ورزش داشته باشید، حتما شدت آلودگی هوا را چک کنید؛ این موضوع برای خانم‌های باردار اهمیت دوچندان دارد.

چه کارهایی لازم است تا در فصل سرما رعایت کنیم؟


وی افزود: افزایش تحرک و فعالیت بدنی به منظور افزایش سوخت و ساز بدن، افزایش مصرف غذاها و نوشیدنی های با طبیعت گرم نظیر آش‌ها و سوپ‌هایی که از آب گوشت، غلات و سبزیجات گرم مثل بلغور گندم، نخود، کرفس، هویج، جعفری، تره، شلغم، اندکی زیره یا آویشن به عنوان چاشنی تهیه شده اند،  افزایش مصرف میوه های گرم و معتدل نظیر انگور، سیب، گلابی، به و لیموشیرین، استفاده از روغن های گرم نظیر زیتون، بابونه و سیاه دانه به خصوص در افراد با مزاج سرد برای ماساژ اندام‌ها و عضلات توصیه شده و باید از حجامت و فصد درمانی مگر با تجویز پزشک متخصص، مصرف آب سرد و حمام با آب سرد و دیر خوابیدن و بعد از نیمه شب به خواب رفتن هم اجتناب نمود.

رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطر نشان کرد: البته ذکر این نکته هم لازم است که شناخت علمی مزاج، یکی از پیچیده ترین مسائل طب سنتی ایرانی محسوب می شود، طوری که حتی مزاج برخی از اعضای بدن ما ممکن است با مزاج کلی فرد متفاوت باشد.